KOBİ’LER NEDEN LOJISTIK DESTEK ALMAK ZORUNDA? / 04.03.2015

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, lojistik destek almanın KOBİ’lere sunduğu faydaları açıkladı.  Nilgün Keleş, KOBİ’lerin lojistik yönetimi konusunda destek aldığında, dünyadaki farklı pazarlarda var olabileceklerini; depolama, taşıma ve dağıtım maliyetlerinde tasarruf sağlayacaklarını; uluslararası kalite standartlarında ihracat yapılabileceklerini ve gümrük işlemlerinde kolaylık sağlayacaklarını söyledi. Nilgün Keleş, “KOBİ’lerin lojistik şirketlerinin teslimat gücünden faydalanmaları ve tedarik zinciri yönetimi konusunda destek almaları kendilerine rekabet avantajı sağlayacak, iş hacimlerini artıracaktır” dedi.

KOBİ’lerin lojistik destek alması için 5 neden:
1.  Dünyadaki farklı pazarlarla aktif ticaret
2.  Depolama, taşıma ve dağıtım maliyetlerinde tasarruf
3.  Gümrük işlemlerinde kolaylık
4.  Zaman ve maliyetten tasarruf, uluslar arası kalite standartlarında ihracat
5.  Doğru insan kaynağı yönetimi sayesinde işletme maliyetlerinde azalma

İhracatın yüzde 60’ını KOBİ’ler yapıyor
Dışa açılan KOBİ sayısı arttıkça Türkiye ekonomisinin rekabet gücünün artacağını belirten Keleş, “50 bin ihracatçı firmanın yüzde 98'ini KOBİ'ler oluşturuyor. Dışa açılan KOBİ’lerin sayısı arttıkça ihracat ve istihdam olanakları da artacak.” dedi ve ekledi: “Lojistik konusunu profesyonellere devretmesi gereken KOBİ’ler böylece inovasyon, eğitim, girişimcilik ve AR&GE konularına daha fazla ağırlık verecek. Bu alanlara yatırım yapmaya hız verirlerse büyük ölçekli firmalarla rekabette güçlenirler.”

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 25 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru-hızlı-hatasız-sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 2013 yılı sonunda hizmete açılan 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisi ve genel merkezi Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından yapılan denetimler sonucu “GOLD LEED” sertifikasına layık görülmüştür. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. Uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle tüm kıtalarda, 200’ e yakın ülkede, 1.800’den fazla noktada hizmet veren Sertrans Logistics’in ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunmaktadır.  Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe” üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.

04.03.2015