SERTRANS LOGISTICS TÜRKIYE’NIN GOLD LEED SERTIFIKALI ILK LOJISTIK ŞIRKETI OLDU / 21.11.2014

Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “2013 yılı sonunda hizmete açtığımız 50.000 m2 arazi üzerine kurulu Hadımköy Tesislerimizi ve Genel merkezimizi “Yeşil Bina” olarak inşa ettik.  Gururla ifade ederim ki, bu tesisimiz Türk lojistik sektöründe ilk kez Gold “LEED” sertifikasına layık görülen tesis olma özelliği taşıyor.”
Sertrans Logistics’in 2013 yılı sonunda hizmete açılan 50.000 m2 arazi üzerine kurulu Hadımköy Tesisleri ve Genel merkezi “Gold LEED” sertifikasını aldı. Merkezi A.B.D.’de bulunan USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından yapılan denetimler sonucu LEED ( Enerji ve Çevre Dostu Tasarımdaki Liderlik) sertifikasyonunda GOLD (altın) seviye ile derecelendirilen tesise ilişkin Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş şu açıklamaları yaptı:

2013 yılında faaliyete giren Hadımköy’deki lojistik tesislerimizi ve Genel Müdürlük binamızı, henüz inşaat aşamasında sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarladık. Günümüzdeki en son teknolojilerle ve ileri IT altyapılarıyla donattığımız modern ve yüksek kapasiteli depo ve antrepolarımızı tasarlarken, aynı zamanda tesisin kendi ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla donatılmış, tamamen doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı, enerji modellemesinden, günışığı simülasyonuna varıncaya dek ekosisteme duyarlı bir yapı olmasına, yani YEŞİL BİNA olmasına da büyük önem verdik. Tesisimizin bugün Gold seviyede Leed sertifikasına layık görülmesinden gurur duyuyoruz.

USGBC (U.S.Green Building Council /Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından oluşturulmuş sürdürülebilir yeşil bina sertifikasyonu olan LEED (Leadership in Energy and Efficiency Design / Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) bugün dünyadaki en yaygın, en güvenilir ve en geçerli “Yeşil Bina Sertifika Sistemi”dir. Hadımköy Tesislerimiz, bu sertifikasyon sisteminin öngördüğü; sürdürülebilir arazi ve lokasyon, su ve enerji verimliliği, kaynaklar ve malzemeler, iç mekan ve kullanıcı konforu gibi birbirinden farklı ve zorlayıcı pek çok kriter doğrultusunda denetlenmiş ve dünya standartlarında olduğunu kanıtlamıştır. Bu sertifikasyonun ALTIN seviyesine layık görülmek ise bizlere ayrı bir gurur vermiştir.

Sektörde 25 yılı geride bırakmaya hazırlanan Sertrans Logistics kurulduğu günden bu yana daima ilkleri hayata geçiren, ürün ve hizmetleriyle yerel ve uluslararası arenada sektörün inovatörü olarak tanınan bir şirkettir. Leed sertifikasına layık görülen Hadımköy Tesislerimiz, Türk lojistik sektöründe yine bir ilk olarak inovatif yaklaşımımızın yeni bir göstergesi olmuştur. Hem dünya standartlarında verdiğimiz lojistik hizmetlerimiz ve inovatif ürünlerimizle, hem de bu hizmetlerin üretildiği dünya standartlarındaki modern ve yeşil tesislerimizle  sektörümüze, içinde bulunduğumuz topluma, insana, bizden sonraki nesillere ve yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.

21.11.2014

Files