4PL Lojistik Nedir?

Genel anlamda lojistik, çeşitli kaynakların farklı konumlara taşınmasını sağlar. Küreselleşmenin en önemli parçalarından birisi olan bu kavram yıllar içerisinde değişime uğramış ve yeni hizmet birimlerine ayrılmıştır. Dört kola ayrılan lojistik birimleri; 1PL üretici, 2PL birincinin doğrudan müşterisi, 3PL iki taraf arasındaki akışı sağlayan birim ve 4PL lojistik veya 4PL tedarik zinciri yönetimi olarak tanımlanır.

Küresel Tedarik Zinciri Yönetimi

 

Günümüzde pek çok şirket enerjisini ve mali kaynaklarını üretim ve Ar-Ge’ye ayırmayı tercih eder. Küresel pazara uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları tedarik zinciri yönetimi konusundaysa lojistik hizmetlerine başvurur. Bu durum, yani lojistikte dış kaynak kullanımı 3. parti lojistik (3PL) olarak tanımlanır. Bu amaçla şirketler nakliye, depolama, stok kontrolü, paketleme, etiketleme, gibi üretim dışı işlerini konusunda uzmanlaşmış Sertrans Logistics gibi deneyimli firmalara devreder.

Özellikle e-ticaret sektöründe artan talepler zaman içinde daha karmaşık tedarik zincirlerinin oluşmasına sebep olunca dijital lojistik, yani 4PL birimi kurulur. Asıl amacı lojistik alanında yeni çözümler ve yöntemler yaratmak olan 4PL lojistiğin araç, depo gibi herhangi bir fiziksel varlığa ihtiyacı yoktur. 4PL lojistik verimli tedarik zincirleri tasarlamak ve yönetmek için kendi kaynaklarını, yeteneklerini, teknolojisini diğer 3PL hizmet sağlayıcılarının varlıklarıyla birleştirir.

Müşteri Memnuniyeti ve 4PL Lojistik

 

Lojistikte dış kaynak kullanımı; depo alanı, araçlar, iş gücü ve işletme masrafları konusunda tasarruf yapmanızı sağlar. 4PL lojistik sağlayıcıları ham maddenin kaynağından son alıcıya kadar lojistiğin her aşamasında marka değerinizi arttıracak şekilde tedarik zinciri yönetimi yapar. Bu, özellikle katma değerli hizmetler sunan firmaların rekabet avantajı elde etmesi ve daha uzun süre faaliyette bulunması açısından önemlidir.

4PL lojistik işletmenize her aşamada kesintisiz ve standart tedarik zinciri yönetimi sunar. Bu standardizasyon; paketleme, iade lojistiği, etiketleme, stok ve kalite kontrol gibi katma değerleri kapsar. Kalite standardı sağlayan tedarik zinciri yönetimi sayesinde hem müşterileriniz aynı nitelikte hizmet alır hem de lojistik faaliyetleri sorunsuzca sürdürülür.

4PL lojistik, farklı kaynakları kullanarak geniş bilgi ağı üzerinde tam kontrol elde eder. Bu da müşterilerinizin isteklerine uygun ve kapsamlı çözümler sunmanızı ve onların firmanızın hizmetlerinden memnun kalmasını sağlar. Tedarik konusunda Sertrans Logistics gibi profesyonellerle çalışmak işletmenizin altyapısını güçlendirerek yeni pazarlara girmenize ve sadık müşteriler kazanmanıza katkıda bulunur.

 

BLOG

Sektöre yön verebilecek fikirleri sizlerle paylaşıyor, sektörel ihtiyaçlar ve yeni trendler hakkında sizleri haberdar ediyoruz.

KEŞFET
close
Teklif Alın

Bizi Takip Edin.

done
clear

Ana Sayfa
done
clear
close

Portal Girişi Teklif Alın